معرفی وبلاگ
بیایید به سرزمین عشق و عرفان سفر کنیم ؛ سرزمینی که تجلی گاه شکوه ایثار است ؛ سرزمینی که همه یکرنگی و اتحاد است. این جا سرزمین عشق و ایثار و فداکاری است. ای قلم ها! بدون وضو در این حـریـم مـقـدس وارد نـشوید. ای هـمسـفران ! لازمـه ی ورود به این سـرزمیـن ، داشـتـن دل هایـی پـاک و بی آلایش است. حرمت و قداست این سرزمین بسیار زیاد است. این سرزمین متعلق به شیرزنان عارفی است که در هشت سال دفاع مقدس حماسه ها آفریدند.
دسته
پيوندهاي روزانه
زن ، دفاع مقدس و امنیت ملی
زنان و حضور در عرصه های نبرد
تنها زن حاضر در عملیات بیت المقدس
تأثیر عوامل معنوی در امنیت زنان ایثارگر
حماسه عاشورا نقطه عطف حضور زنان
ممکن ساختن غیرممکن‌ها
صلح بدون جنگ؟
هیچ وقت جنگ‌طلب نبودیم
ترحم بر پلنگ تیزدندان؟
راه قدس از کربلا می‌گذرد
خرمشهر چه شد؟
چرا حمله نمی‌کنید؟
زنان قهرمان در دوران جنگ
از قرآن سوزی تا تمدن سوزی
فرزند خاک، تصویر تازه زنان در دفاع مقدس
زنان قهرمان کشور ما
زنان آثار ارزشمندی درباره دفاع مقدس خلق کرده‌اند
فیلم مستند هشت سال دفاع مقدس
آلبوم تصاویرسرداران شهید
عملیات ثامن الائمه
بسیار مهم و خواندنی و عمل کردنی
مناجات شهدا با خدا
شهادت طلبی
ترور یا دفاع از کیان اسلام؟
شهید معصومه خاموشی
طلبه صفر کیلومتر!
زن نه شیرزن!!!
روزشمار دفاع مقدس
سجده باپیشانی سوراخ
دوکوهه
وصیت نامه شهید علیرضا موحد دانش
عراق
سُرفه ای کن تا بدانم هنوز نفس می کشی!
شهید احمد کشوری
نامه امام علی (ع) به مالک اشتر نخعی
ولایت فقیه ، تداوم امامت
گلزار زندگی
جسم نحیفان کجا و بار کجا...
چهل حدیث در مورد شهید و شهادت
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 910283
تعداد نوشته ها : 1009
تعداد نظرات : 11
جشنواره وبلاگ نويسي دفاع مقدس
 مسابقه بزرگ وبلاگ نویسی سبک بالان
 جشنواره وبلاگ نويسي دفاع مقدس استان يزد
  مسابقه وبلاگ نويسي معبر
نقش زنان در دفاع مقدس

Rss
طراح قالب
GraphistThem231
آل‏عمران : 169 وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ (اى پیامبر!) هرگز گمان مبر کسانى که در راه خدا کشته شدند، مردگانند! بلکه آنان زنده‏اند، و نزد پروردگارشان روزى داده مى‏شوند.
دسته ها : احادیث و آیات
شنبه 1389/6/20 10:8
التوبة : 111 إِنَّ اللَّهَ اشْتَرى‏ مِنَ الْمُؤْمِنینَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یُقاتِلُونَ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَ یُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْراةِ وَ الْإِنْجیلِ وَ الْقُرْآنِ وَ مَنْ أَوْفى‏ بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَیْعِکُمُ الَّذی بایَعْتُمْ بِهِ وَ ذلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظیمُ خداوند از مؤمنان، جانها و اموالشان را خریدارى کرده، که (در برابرش) بهشت براى آنان باشد؛ (به این گونه که:) در راه خدا پیکار مى‏کنند، مى‏کشند و کشته مى‏شوند؛ این وعده حقّى است بر او، که در تورات و انجیل و قرآن ذکر فرموده؛ و چه کسى از خدا به عهدش وفادارتر است؟! اکنون بشارت باد بر شما، به داد و ستدى که با خدا کرده‏اید؛ و این است آن پیروزى بزرگ!
دسته ها : احادیث و آیات
شنبه 1389/6/20 10:7
الأحزاب : 23 - 24 مِنَ الْمُؤْمِنینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى‏ نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدیلاً لِیَجْزِیَ اللَّهُ الصَّادِقینَ بِصِدْقِهِمْ وَ یُعَذِّبَ الْمُنافِقینَ إِنْ شاءَ أَوْ یَتُوبَ عَلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ کانَ غَفُوراً رَحیماً در میان مؤمنان مردانى هستند که بر سر عهدى که با خدا بستند صادقانه ایستاده‏اند؛ بعضى پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضى دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلى در عهد و پیمان خود ندادند. هدف این است که خداوند صادقان را بخاطر صدقشان پاداش دهد، و منافقان را هر گاه اراده کند عذاب نماید یا (اگر توبه کنند) توبه آنها را بپذیرد؛ چرا که خداوند آمرزنده و رحیم است.
دسته ها : احادیث و آیات
شنبه 1389/6/20 10:6
ونیز از روایات فراوانی معلوم می شود که پیامبر(ص) لفظ شهید را درباره کسی به کار میبرده است که در راه خدا به قتل رسیده است؛ از جمله روایات زیر: الف - «قال رسولالله (ص) : ما یجد الشهید من ألم القتل الّا کما یجد أحدکم من ألم القرصه» : شهیددرد قتل را احساس نمی کند، مگر به اندازه ای که یکی از شما درد نیشگون را احساس میکند. ب ـ عتبه بن عبدالسلمی از رسول خدا(ص) روایت کرده است که آن حضرت فرمود: کشته شدگان بر سه گونه اند: یکی از آنها مؤمنی است که با جان و مالش در راه خداجهاد کرده و هنگامی که با دشمن برخورد می کند، به جنگ ادامه می دهد تا کشته شود. پیامبر (ص) دربارة این گونه افراد فرمود: او شهید آزمایش شده ای است که در سراپردة(کرامت و رحمت) زیر عرش خداوند است که پیامبران جز از لحاظ رتبة نبوت بر او برتریندارند. ج ـ درجنگ بدر هنگامی که عتبة بن ربیعه پای عبیده بن الحارث را قطع کردو حضرت علی و حمزه ـ علیهماالسلام ـ او را از میدان نبرد به نزد پیامبر (ص) آوردند؛در این هنگام او از پیامبر(ص) پرسید آیا من شهید نیستم؟ آن حضرت فرمود: بلی
دسته ها : احادیث و آیات
شنبه 1389/6/20 10:4
1- و لاتقولوا لمن یقتلفی سبیل الله اموت بل احیاء …. 2- و لاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله اموتا بلاحیاء …. 3- و من یقتل فی سبیل الله فیقتل او یغلب فسوف نؤتیه اجراً عظیما…. 4- انّ الله اشتری من المؤمنین انفسهم و أمولهم بانّ لهم الجنه یقتلون فی سبیلالله فیقتلون و یقتلون ... و می توان گفت درقرآن تنها آیه ای که در آن بر مقتولفی سبیل الله «شهید» اطلاق شده، این آیه است : و من یطع الله و الرسول فاولئک معالذین انعم الله علیهم من النبیین و الصدیقین و الشهداء و الصالحین و حسن اولئکرفیقا. جمهور مفسران فریقین در این آیه «شهدا» را به مقتول فی سبیل الله تفسیرکرده اند: فخر رازی درتفسیر این آیه چنین آورده است: «شهید بر وزن فعیل به معنیفاعل است و او کسی است که گاهی با دلیل و بیان و زمانی با سلاح به صحت دین خداگواهی می دهد. پس شهدا کسانی هستند که به عدالت قیام کرده اند و خداوند از آنان درقرآن یاد کرده و فرموده است: شهد الله انّه لا اله الا هو و الملئکه و اولواالعلم قائما بالقسط از آن جهت به کسی که در راه خدا کشته شده شهید می گویند کهجانش را در راه یاری دین خدا فدا کرده و بدین وسیله شهادت داده است که خداوند ودستورهایش، حق و غیر او باطل و نابودشدنی است. کسی که در دنیا به سبب بذل جانش بهحق و حقیقت گواهی دهد، شایستگی پیدا می کند که در آخرت از طرف خداوند، در زمرةکسانی باشد که بر دیگران گواه است». از ابن عباس نقل شده که در آیه فوق از «النبیین» حضرت محمد (ص) اراده شده و مقصود از «الصدیقین» حضرت علی و حضرت جعفر وحضرت حمزه و حضرت امام حسن و امام حسین علیهم السلام، هستند. و نیز مفسران دیگراز قبیل شیخ طوسی و صاحب مجمع البیان و محمدبن جریر طبری و دیگران، در تفسیر اینآیه گفته اند که منظور از «شهداء» کسی است که در راه خدا برای رضای او به منظوربرقراری حق کشته شود. از شرح فوق و از آنچه مفسران در تفسیر آیه مورد بحث ذکرکرده اند، برمی آید که به کسی که در راه خدا به قتل رسیده، «شهید» اطلاق شده است.
دسته ها : احادیث و آیات
شنبه 1389/6/20 10:2
١. بر خورداری از رحمت الهی و اخذ جایگاه کمال: و لئن قتلتم فی سبیل الله او متم لمغفره من الله و رحمه خیر مما یجمعون اگر در راه خدا بمیرید یا کشته شوید (غم مدارید ، که به رحمت ایزدی پیوسته و به کمال ایده آل دست یافته) و بسوی خدا محشور (وخداگونه) خواهید شد . ٢. بهره‌مند شدن از حیات معنوی و روزی‌های معنوی‌: وَلاَ تَحْسَبَن‌َّ الَّذِین‌َ قُتِلُواْ فِی سَبِیل‌ِ اللَّه‌ِ أَمْوَ َتَا بَل‌ْ أَحْیَآءٌ عِندَ رَبِّهِم‌ْ یُرْزَقُون‌َ هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده‌اند، مرده مپندار، بلکه زنده‌اند که نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند. ٣. خوشحالی آن‌ها از نعمت‌های فراوانی که خداوند به آن‌ها بخشیده است‌: فَرِحِین‌َ بِمَآ ءَاتَـئـَهُم‌ُ اللَّه‌ُ مِن فَضْلِه‌ِ وَیَسْتَبْشِرُون‌َ آن‌ها به خاطر نعمت‌های فراوانی که خداوند از فضل خود به آن‌ها بخشیده است‌، خوشحالند و به خاطر کسانی که (مجاهدانی که‌) بعد از آن‌ها، به آنان ملحق نشدند (نیز) خوشوقتند . (زیرا مقامات برجسته آن‌ها را در آن جهان می‌بینند و می‌دانند) که نه ترسی بر آن‌ها است و نه غمی خواهند داشت‌. ۴. خوشحالی آن‌ها نه تنها نعمت است‌; بلکه از فضل او است که تکرار نعمت است‌: یَسْتَبْشِرُون‌َ بِنِعْمَة‌ٍ مِّن‌َ اللَّه‌ِ و (نیز) از نعمت خدا و فضل او (نسبت به خودشان خوشحال و مسرور می‌شوند). ۵. خوشحالی آنان از این‌که می‌بینند که خداوند پاداش مؤمنان را ضایع نمی‌کند: وَأَن‌َّ اللَّه‌َ لاَ یُضِیع‌ُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِین‌َ و (می‌بینند که‌) خداوند پاداش مؤمنان را ضایع نمی‌کند (نه پاداش شهیدان و نه پاداش مجاهدانی که شهید شدند). ۶. حیات جاویدان‌ِ شهیدان‌: وَلاَ تَقُولُواْ لِمَن یُقْتَل‌ُ فِی سَبِیل‌ِ اللَّه‌ِ أَمْوَ َت‌ُ بَل‌ْ أَحْیَآءٌ وَ لَـَکِن لآ تَشْعُرُون‌َ و به آن‌ها که در راه خدا کشته می‌شوند، مرده مگویید; بلکه آن‌ها زندگانند، ولی شما نمی‌فهمید . ٧. زحمات شهیدان راه خدا از بین نمی‌رود و مورد هدایت خداوند هستند و بهشت جاویدان‌، به آن‌ها عطا می‌فرماید: وَ الَّذِین‌َ قُتِلُواْ فِی سَبِیل‌ِ اللَّه‌ِ... و کسانی که در راه خدا کشته شدند، خداوند هرگز اعمالشان را نابود نمی‌کند، به زودی آن‌ها را هدایت می‌کند و کار آن‌ها را اصلاح می‌کند، و آن‌ها را در بهشت (جاویدانش‌) که اوصاف آن را برای آنان بازگو کرده است‌، وارد می‌کند. ٨. شهیدان دارای ایمان راستین هستند و نسبت به پیمان و تعهد خود با خداوند، وفادارند; مِّن‌َ الْمُؤْمِنِین‌َ رِجَال‌ٌ صَدَقُواْ مَا عَـَهَدُواْ اللَّه‌َ... در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند، صادقانه ایستاده‌اند; بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند) و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود نداده‌اند. (ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیة‌الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 1، ص 517 و ج 21، ص 405 ـ 407 و ج 23، ص 355، دارالکتب الاسلامیة‌.)
دسته ها : احادیث و آیات
شنبه 1389/6/20 10:1
ما یجد الشهید من ألم القتل الّا کما یجد أحدکم من ألم القرصه» : شهیددرد قتل را احساس نمی کند، مگر به اندازه ای که یکی از شما درد نیشگون را احساس می کند.
دسته ها : احادیث و آیات
شنبه 1389/6/20 9:54
دانش آموز شهید مهناز نصریان، فرزند فتح الله، در روز چهارم فروردین ماه سال 1344 در شهرستان آبادان به دنیا آمد. مهناز هشت ساله بود که پدرش فوت کرد و این مسئله باعث تشدید فقر و سختی زندگی خانواده «نصریان» شد. او به همراه مادر و خواهرش در منزل پدر بزرگش در خیابان قائمی ساکن شد. در سال 1351 به دبستان دخترانه «طوبی» رفت و تا سال ششم ابتدایی ادامه تحصیل داد.(تا زمان شهادت) سرانجام در شامگاه بیست و هشتم مرداد ماه 1357 در حالی که به همراه خواهرش – شهیده مریم نصریان - به سینما رفته بود که ناگهان، در حادثه آتش سوزی سینما رکس آبادان که توسط عناصر ساواک ایجاد شده بود، به شهادت رسید. آن دانش آموز شهید 13 سال داشت و در قبرستان عمومی آبادان به خاک سپرده شد.
دسته ها : شهدای زن
شنبه 1389/6/20 9:51
بانوی شهیدعصمت هوشیاری، فرزند محمد علی، در روز اول دی ماه 1319 در شهر مذهبی «یزد» در خانواده ای متوسط و مذهبی به دنیا آمد. وی با توجه به زندگی و سطح امکانات آن زمان موفق به تحصیل و کسب سواد نشد،اما نزد مادرش که بانویی با سواد و اخلاق بود در حد قرائت قرآن و ادعیه سواد آموزی کرد. از دوران نوجوانی در منزل پدر در کنار خواهران و برادران خود به خانه داری و رتق وفتق امور منزل می پرداخت. این بانوی شهیددر سن 18سالگی ازدواج نمود که ثمره آن 5 فرزند(2پسر و3 دختر) می باشد. او در منزل، علاوه بر تربیت فرزندان به «خیاطی» می پرداخت. سرانجام در مورخه یازدهم تیر ماه سال 1361 در حال اقامه نماز در جریان بمب گذاری تروریستی عناصر ضد انقلاب که به قصد ترور آیت الله شهید شیخ محمد صدوقی (رضوان الله تعالی علیه) – عالم مبارز و سومین شهید محراب - در مسجد ملا اسماعیل یزد صورت گرفت به همراه چهارتن دیگر از مردم بی گناه و نمازگزار به فیض شهادت رسید. آن بانوی شهید42 سال داشت، دارای 5 فرزند وسه نوه پسری و دختری بود و در گلزار شهدای خلدبرین در یزد به خاک سپرده شد. در جریان این عملیات تروریستی که توسط اعضاء گروهک سازمان منافقین صورت گرفت به همراه شهید آیت الله صدوقی چهار بانوی نمازگزار به شهادت رسیدند که اسامی ایشان عبارت است از: بانوی شهیده ثریا تشکیلی خانه دار ، بانوی شهیده ربابه همتی خانه دار ، بانوی شهیده عصمت هوشیاری خانه دار و بانوی شهیده فاطمه صغری جعفری. خانه دار و مدرس قرآن و حوزوی.
دسته ها : شهدای زن
شنبه 1389/6/20 9:51
بانوی معلم شهید فاطمه طاهریان، فرزند غلامرضا، در روز پانزدهم بهمن ماه سال 1332 در شهرستان تاریخی و مذهبی همدان در خانواده ای روحانی و اهل فضیلت به دنیا آمد. میرزا غلامرضا طاهریان، به شغل خوار و بار فروشی اشتغال دارند. فاطمه پس از طی دوران طفولیت در سن 8 سالگی در زادگاه خود به مدرسه رفت و دوره ابتدایی را در دبستان «پروین اعتصامی» گذراند. وی در سال 1350 در رشته ریاضی و فیزیک در دبیرستان قوام دیپلم متوسطه گرفت. او در جوار پدر به آموزش دروس قرآنی و مذهبی پرداخت. «آن بانوی شهیده در سن 18سالگی به عقد دائم شهید عبدالرحمان نفیسی(رئیس فقید شعبه مرکزی بانک کشاورزی همدان) درآمد و صاحب سه فرزند 2 پسر و یک دختر شد. شهیده فاطمه طاهریان با توجه به انگیزه و علاقه بسیاری که به ادامه تحصیل داشت پس از ازدواج درسال 1355 به دانشسرای تربیت معلم راه یافت و پس از اخذ مدرک فوق دیپلم به عنوان معلم مدارس راهنمایی همدان و روستاهای اطراف مشغول به فعالیت شد. او در منزل شوهر به خانه داری و تربیت فرزندانش نیز همت گماشت. او فرزندانش را با الگو های اصیل اسلامی تربیت می داد و در حد توان به نیازمندان کمک می کرد. و در نهایت شهیده بانو فاطمه طاهریان به همراه همسر( شهید عبدالرحمان نفیسی) و نیز دو کودک خود (پیمان و ایمان نفیسی)در سحرگاه 22 بهمن ماه 1368 در محل خزانه بانک کشاورزی همدان در حالی که از مال و جان خود برای حفظ بیت المال گذشته بودند، به دست دیو جهالت و بی خبری به شکل فجیعی به شهادت رسیدند . تنها فرزند بازمانده ایشان(بیتا نفیسی) در زمان جنایت در منزل حضور نداشته و هم اکنون امانت دار یاد و خاطره خانواده شهید خود است. آن شهیده والامقام در زمان شهادت 36 سال داشت و در "گلزار باغ بهشت شهرستان همدان" به خاک سپرده شد. هم اکنون لوح یادبودی به یاد آن شهدا در میدان آرامگاه همدان و در جوار بانک کشاورزی نصب شده است.
دسته ها : شهدای زن
شنبه 1389/6/20 9:50
نونهال ده ساله؛ شهید ثریا احمدی، فرزند احمد، در روز اول مهر ماه سال 1352 در روستای «سر ریز» از توابع شهرستان کامیاران در استان کردستان در خانواده ای کشاورز و روستایی به دنیا آمد. ثریا کوچکترین فرزند خانواده احمدی بود. او تنها ده سال از زندگی را تجربه کرده بود که به دست ناپاک گروهک های جنایتکار و تروریست به دیار باقی شتافت. سرانجام در ساعت 18 بعد الظهر روز هشتم آبان ماه سال 1362 به همراه خواهرش فریده به هنگام خروج از منزل در روستا مورد اصابت تیر مستقیم عناصر تروریست حزب دموکرات واقع شد و به شهادت رسید. شهیده ثریا در زمان شهادت10سال داشت وخواهرش 15 ساله بود و هر دو در کنار هم در گلزار شهدای روستای سرریز به خاک سپرده شدند.
دسته ها : شهدای زن
شنبه 1389/6/20 9:50
X